Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο της κατάθεσης αφορούσε τα εξοπλιστικά και ουσιαστικά η Βίκυ Σταμάτη επιβεβαίωσε την κατάθεσή της στον εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Από πηγές της εισαγγελίας διαφαίνεται η διάθεση να ερευνηθούν όσα καταγγέλλονται από τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου και βεβαίως να διασταυρωθούν. Μάλιστα φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα την παρουσία των οποίων επικαλείται η Βίκυ Σταμάτη προκειμένου να ισχυροποιήσει τις καταγγελίες της, που αφορούν υψηλό πολιτικό πρόσωπο. Οπως έγινε γνωστό ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο σύζυγός της Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η Βίκυ Σταμάτη στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα κ. Πεπόνη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο αναφέρεται σε εξομολόγηση του συζύγου της μετά τον εγκλεισμό τους στις φυλακές και εμπλέκει πολλά πρόσωπα στη διαχείριση του σκανδάλου των εξοπλιστικών, αφού «έσκασε» η υπόθεση και ανέλαβε τη διερεύνησή της η ανάκριση. Ορισμένα πρόσωπα βρίσκονται και στο εξωτερικό. Μάλιστα φαίνεται ότι όσα της ειπώθηκαν αποτελούν μέρος της ασφάλειάς της, σύμφωνα πάντα με τη μάρτυρα, σήμερα.

Η Βίκυ Σταμάτη κρατείται ακόμα στο νοσοκομείο και έχει υποβάλει αίτηση αναστολής της ποινής της, την οποία θα εξετάσει το δικαστήριο την Τετάρτη και ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου για την υπόθεση των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό. Την ίδια ημέρα καταθέτουν και πρώην αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Την Τετάρτη έχει κληθεί από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή να απολογηθεί για καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας. Τα στοιχεία προσκόμισαν πριν από μήνες στελέχη της Εισαγγελίας της Ελβετίας και υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις και στους Α. Τσοχατζόπουλο και στον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα.