Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει η ολοκληρωτική καταστροφή του θεάτρου της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος καταγγέλλει εμπρησμό με «πρακτικές μαφίας», προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η οριστική αδειοδότηση του χώρου, και διαμηνύει ότι το προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Έχουν περιλούσει με εύφλεκτο υλικό τα καθίσματα, βρήκαμε φωτογραφίες με γκαζάκια, υπάρχει ένας πόλεμος από 1η Σεπτεμβρίου ενάντια στη δημοτική αρχή, προσπαθούν να μην αδειοδοτηθεί το θέατρο αυτό, δεν θα τους περάσει» είπε το πρωί της Τρίτης στο Mega.


«Το θέατρο που φτιάχτηκε πριν από 34 χρόνια και λειτουργούσε όλα αυτά χρόνια ως μοναδικός χώρος πολιτισμού στο Χαλάνδρι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές το συντομότερο δυνατό και δεν πρόκειται το Χαλάνδρι να υποκύψει σε λογικές μαφίας» διεμήνυσε.

Ο κ. Ρούσσος ανέφερε, επίσης, ότι ο χώρος δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά κάποιοι -όπως είπε- «έχουν κινήσει γη και ουρανό ώστε το θέατρο να μην αποκτήσει άδεια λειτουργίας».

«Είμαστε σε κατάσταση που θα λυνόταν σε συνεννόηση με αρμόδια υπουργεία και προσπαθήσαν πιθανώς με αυτή την κίνηση να αποτρέψουν την οριστική αδειοδότηση του θεάτρου» υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι το προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά.

«Είναι πρακτικές μαφίες, ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί με τη βοήθεια της περιφέρειας, με τις υπηρεσίες δήμου τις εργασίες καθαρισμού, θα κάνουμε το φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου, θα το προλάβουμε, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» υπογράμμισε.