Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Κυριακής 3 Μαϊου 2015, υπό τον τίτλο «Εβαλαν «ταφόπλακα» σε υπουργική απόφαση», ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ντίνος Ρόβλιας με επιστολή του στο «Βήμα» επισημαίνει :
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σε ό,τι με αφορά, σας γνωρίζω ότι ουδέποτε μου διαβιβάστηκε απόφαση επιβολής προστίμων σε βάρος της Siemens με σκοπό την υπογραφή της εκ μέρους μου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αυτό διότι μέχρι τη μετακίνησή μου από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (27-6-2011), το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητούσε τον έτερο, κατά τον νόμο, αρμόδιο για την υπογραφή της απόφασης υπουργό, υποβάλλοντας και σχετικό ερώτημα την 17-5-2011 στον κ. Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».
Η απάντηση του Βήματος:
Η κοινή υπουργική απόφαση για την οποία γίνεται λόγος στο δημοσίευμα της 3ης Μαϊου φέρει ημερομηνία 14 Ιουνίου 2011, χρονικό σημείο κατά το οποίο θεωρητικώς οι αρμόδιοι για την υπογραφή της ήταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης (ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, οπότε η υπογραφή του εθεωρείτο δεδομένη) και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε αρνηθεί να την υπογράψει.
Επίσης: ο κ. Ρόβλιας είναι ενήμερος για δυο τινά:
– την – από 16 Μαϊου – ακρόαση της Siemens, διαδικασία κατά την οποία η εταιρεία παρείχε σχετικές εξηγήσεις στο ελληνικό Δημόσιο. Συμμετέχει άλλωστε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός.
– το γεγονός ότι θα είναι πιθανότατα ένας από τους υπουργούς που θα συνυπογράψουν την απόφαση, βάσει και του ερωτήματος προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Την ημέρα της 14ης Ιουνίου 2011, όμως, οι πολιτικές εξελίξεις είναι «καυτές»: διαρρέει στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου προτίθεται να παραιτηθεί. ‘Ένταση υπάρχει και στο πεζοδρόμιο, με τους Αγανακτισμένους να διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Η παραίτηση δεν επισημοποιείται τελικά, και στις 17 Ιουνίου (όχι στις 27 Ιουνίου, όπως αναφέρει ο κ. Ρόβλιας), ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Η απόφαση δεν θα υπογραφεί ποτέ, και θα θαφτεί οριστικά. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία του ρεπορτάζ.