Ενόχους έκρινε σήμερα, Τρίτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους τέσσερις κατηγορούμενους, με κορυφαίο τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία. Το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη, καθώς και εγγυοδοσία 20.000 – 200.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα (και την εγγυοδοσία ασφαλώς).
Αναλυτικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων Άγγελο Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ίγκορ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας. Για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου.
Ο Μ. Κρέτου καταδικάστηκε επίσης για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλ. Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος καθώς και ο Α. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.
Ο Αγγ. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο Μ. Κρέτου 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο Φλ. Ίγκορ. Αντίστοιχα, για τον Κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για το αδίκημα που αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.