Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της 4χρονης Αννυ Μπορίσοβα, που εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Ομονοίας.

Η Άννυ έχει καστανά μαλλιά και μάτια και κατάγεται από τη Βουλγαρία.

Οι κινητοποιήσεις των Αρχών, αλλά και του Χαμόγελου του Παιδιού περιλαμβάνουν αναζητήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ ήδη amber alert για τη μικρή έχει ηχήσει και πανευρωπαϊκά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλεί όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή με την ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις 11 6000.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αττικής και δήλωσε πως είναι ο πατέρας του παιδιού. Ο άνδρας, βουλγαρικής υπηκοότητας, εξετάζεται από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Την εξαφάνιση της Άννυ κατήγγειλε στην Αστυνομία η 25χρονη μητέρα της, επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας. Ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν από τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η γυναίκα αναφορικά με το πού και πότε εξαφανίστηκε το παιδί.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αρχές, η ίδια παρέδωσε το παιδί σε μία φίλη της και συμπατριώτισσά της, επειδή ήθελε να πάει για λίγες ημέρες στη Βουλγαρία. Όταν επέστρεψε η φίλη της τής είπε ότι έβγαλε βόλτα το παιδί και τότε η 4χρονη εξαφανίστηκε.

Επίσης, αίσθηση προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι η μητέρα γνωρίζει μόνο το μικρό όνομα της φίλης στην οποία εμπιστεύθηκε το παιδί. Όπως υποστηρίζει η μητέρα, η νεαρή γυναίκα έχει απενεργοποιήσει το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσαν.