Ένα άτομο βουλγαρικής υπηκοότητας έχασε τη ζωή του και ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε εργοστάσιο που ήταν εκτός λειτουργίας στην 1η περιοχή στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) του Βόλου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη 1.00 το μεσημέρι και όταν έφτασαν εκεί πυροσβέστες εντόπισαν στο προαύλιο τον νεκρό άντρα, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ είναι ηλικίας περίπου 50 ετών.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα ίδια ΜΜΕ, έχει τραυματιστεί ένα άτομο ηλικίας 40 ετών, που φέρει εγκαύματα στο 95% του σώματος και νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Βόλου. Τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο, ελαφρά όμως.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Οι άντρες της Πυροσβεστικής ερεύνησαν το εσωτερικό καθώς είχε καταρρεύσει η σκεπή και μαρτυρίες ανέφεραν ότι στον χώρο του εργοστασίου έβρισκαν προσωρινά κατάλυμα άστεγοι.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του εργοστασίου βρέθηκαν δύο φιάλες υγραερίου που είχαν σκάσει και ενδεχομένως χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια εργασιών. Πιθανόν από την έκρηξη αυτών των φιαλών να προκλήθηκε η φωτιά.

Επίσης στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενοι οι δύο αλλοδαποί –σύμφωνα με μαρτυρίες κοιμούνταν στον χώρο του εργοστασίου– να «τεμάχιζαν» αυτοκίνητα για να πωλήσουν τα κομμάτια τους για παλιοσίδερα. Ακόμη μέσα στο εργοστάσιο βρέθηκαν δυο αυτοκίνητα –ερευνάται αν ήταν κλεμμένα–, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσε υγραέριο για την κίνησή του.