Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, σε καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ζεφύρι.

Οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και από επαφές επιτελών του υπουργείου και εκπροσώπων Δήμων της συγκεκριμένης περιοχής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, οπλοχρησίας και άλλων μορφών εγκληματικότητας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και κλιμάκια στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας για να ερευνηθούν οι πηγές εσόδων ατόμων που ενώ παρουσιάζουν ανύπαρκτο ή πολύ χαμηλό εισόδημα εν τούτοις φέρεται να διαθέτουν ακίνητα, αυτοκίνητα κ.α.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν επτά άτομα μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες στο Ζεφύρι. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 67 περιπτώσεις. Επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν συλληφθεί τρία άτομα για οπλοκατοχή.