Σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μαθητές Λυκείου διοργανώνει σε τρεις πόλεις της Ελλάδας το American College of Thessaloniki (ACT), το μη κερδοσκοπικό μεταλυκειακό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρώτος σταθμός η Καβάλα, όπου το THINK: Kavala θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου, ενώ την Κυριακή 26 Απριλίου θα ακολουθήσει η Λάρισα και δύο εβδομάδες μετά, το Σάββατο 9 Μαΐου, τα σεμινάρια θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το πρώτο workshop, με τίτλο «Σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις», αφορά στην εξοικείωση των παιδιών με την επιχειρηματικότητα προτρέποντάς τους να λειτουργήσουν ως μελλοντικοί μάνατζερ. Επαγγελματίες, απόφοιτοι του ACT, θα παρουσιάσουν στους μαθητές μελέτες περιπτώσεων (case studies) και οι μαθητές με τη σειρά τους θα καταθέσουν δικές τους προτάσεις και συμβουλές για να διαχειριστούν από κοινού τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν.
Το δεύτερο είναι η «Εισαγωγή στη ρομποτική» και κατά τη διάρκειά του οι μαθητές θα κατασκευάσουν, με τη βοήθεια του πακέτου Lego Mindstorms EV3, ένα κινούμενο ρομπότ το οποίο θα εξοπλίσουν με αισθητήρες, κινητήρες και μικροελεγκτές και θα το προγραμματίσουν για να το δουν να «ζωντανεύει» μπροστά στα μάτια τους. Για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο εργαστήριο δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού.
Η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια είναι δωρεάν, χρειάζεται όμως δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.act.edu/think. Τα εκπαιδευτικά workshops της Καβάλας θα διεξαχθούν στο Hotel Lucy (12.00-16.00). Αντίστοιχα, στη Λάρισα τα σεμινάρια θα φιλοξενηθούν στο Divani Palace Hotel και στο Ηράκλειο στο Hotel Lato, τις ίδιες ώρες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 398398 (ώρες 09.00- 17.00).
Και στις τρεις πόλεις τα εκπαιδευτικά workshops πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων (Καβάλας, Λάρισας, Ηρακλείου) και της εταιρείας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ. Στη Λάρισα συμπράττει και η Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας (ΕΕΔΕΚΕ).