Αλαλούμ πρόκειται να επικρατήσει το Σάββατο, από το πρωί, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Το Νοσοκομείο εφημερεύει και οι ειδικευόμενοι ανήγγειλαν ότι προχωρούν σε επίσχεση. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης βρίσκονται από το πρωί σε συνεννοήσεις με τους διευθυντές, αναπληρωτές και επιμελητές, οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας μόνοι την εφημερία.
Κατόπιν ενημέρωσης της διοίκησης του Νοσοκομείου από εκπροσώπους των ειδικευομένων, από την αυριανή γενική εφημερία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι Παθολόγοι, Γενικοί Χειρουργοί και οι Ορθοπεδικοί. «Θεωρούμε ότι η αυριανή γενική εφημερία είναι επισφαλής και την ευθύνη για την εφημέρευση του Νοσοκομείου φέρει ακέραια η διοίκηση», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ειδικευομένων του «Ευαγγελισμού».
Οι ειδικευόμενοι έλαβαν αυτή την απόφαση λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των τελευταίων πέντε μηνών. Συγκεκριμένα, ζητούν:
– Άμεση αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
– Αναγνώριση του νόμιμου δικαιώματος των ρεπό για κάθε μια εφημερία και της άδειας.
– Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλο τον λαό με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης –άμεση κατάρτιση καθηκοντολογίου ειδικευομένων.
Σημειώνεται ότι στις 09.00 οι ειδικευόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του Νοσοκομείου.