Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου δεκάδες αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν μετά τα επεισόδια στα Προπύλαια.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων.

Δεκάδες αντιεξουσιαστές έκαψαν κάδους απορριμμάτων, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουούσαν από απόσταση. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη.

Το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκονταν στα Εξάρχεια περίπου 150 αντιεξουσιαστές, ενώ αργά το βράδυ περίπου 30 άτομα έκαψαν κάδους απορριμάτων στη Στουρνάρη, πέταξαν μολότοφ και αναποδογύρισαν ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.

Νωρίτερα, είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα Προπύλαια. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπου έβαλαν φωτιά αρχικά σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, έκαναν αναστροφή και κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μέσω της Σταδίου, ενώ αργότερα επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Παράλληλα, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Χαλκιδικής πραγματοποίησαν πορεία από την αρχή της Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια, μόλις κόπασαν τα επεισόδια.

Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή, όπου και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην εξόρυξη χρυσού.

ΜΑΤ – Αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ομάδα αντιεξουσιαστών που επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές κατά των μεταλλείων στις Σκουριές. Μεταξύ των συγκεντρωμένων, παρεισέφρησαν και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, με κλωτσιές και πυροσβεστήρες.

Η αστυνομία απομάκρυνε από το σημείο των επεισοδίων τους περίπου 700 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια. Η πορεία τους, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), ξεκίνησε λίγο αργότερα, κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και από εκεί επέστρεψε στην Ομόνοια όπου και διαλύθηκε.

Περίπου 200 άτομα από την πορεία κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής. Οι μεταλλωρύχοι αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος και κατευθύνονται προς το Καλλιμάρμαρο, όπου πρόκειται να επιβιβαστούν στα 82 συνολικά πούλμαν, με τα οποία ήρθαν στην Αθήνα. Τα πούλμαν έχουν σταθμεύσει στο Παλαιό Φάληρο.