«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ. οι δυο συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται την Πέμπτη 16 Απριλίου στην Αθήνα, η μία από εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής και η άλλη από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους κατοίκους που αντιδρούν.

Στόχος των αξιωματικών της Αστυνομίας που σχεδιάζουν τα μέτρα ασφαλείας είναι να μην υπάρξει «συνάντηση» των συμμετεχόντων στις δυο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.
Ειδικότερα για την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προγραμματίζουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν. Μάλιστα οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, που θα μεταβούν στην Αθήνα.
Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) παίρνει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση κινητοποίησης, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της «ας μην περιμένουν, να συναντήσουν, στην Αθήνα που θα «κατέβουν», κάποιο κύμα συμπάθειας. Η συμπάθεια, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας αφορά εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό – ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος. Που, δυο δεκαετίες τώρα, αντιστέκεται και «ματώνει». Που δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο και την ατομική ελευθερία εκατοντάδων αγωνιστών, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια, σαν κοινοί εγκληματίες, με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα. Που μας έπεισε ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας».