Σε επτά μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν δύο άτομα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για απλή σωματική βλάβη από κοινού εναντίον μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, σε ένα περιστατικό το οποίο συνέβη στις 15.9.2012.
Το δικαστήριο έτρεψε την κατηγορία της απρόκλητης σωματικής βλάβης σε απλή, ενώ τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο είχαν παραγραφεί.
Η επίθεση αυτή ανήκει στις περίπου 100 συσχετισμένες δικογραφίες που περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, η δίκη της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου. Μάλιστα ένας εκ των καταδικασθέντων, ο Νίκος Αποστόλου, είναι κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κτλ.
Ο Αποστόλου έχει δηλώσει στρατολογητής του κατηγορούμενου ως δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ενώ ο έτερος καταδικασθείς Νεκτάριος Σαλούφας ήταν σωματοφύλακας του βουλευτή Α’ Πειραιά και υποψήφιου δημάρχου Νίκου Κούζηλου, ενώ συμμετείχε ενεργά στην επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι.