Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, κατέθεσε χτες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου για τις τελευταίες επικοινωνίες της με το γιο της, Βαγγέλη. Η μητέρα συντετριμμένη απάντησε τις ερωτήσεις που είχαν σταλεί από την ασφάλεια Ιωαννίνων στην Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Επανέλαβε ότι είχε επικοινωνήσει με το γιο της μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του και συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Ήταν ένα τηλεφώνημα ρουτίνας, επανέλαβε, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Το ίδιο βράδυ φαίνεται ότι επικοινώνησε και με την αδελφή του και μίλησαν περίπου 12,5 λεπτά.

«Δεν κατάλαβα το μαρτύριο, που περνούσε ο γιος μου» είπε η μητέρα. Μάλιστα όταν τον ρωτούσαν αν ενοχλείται από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του, εκείνος απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

Το τελευταίο βράδυ, σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν βγήκε με τους φίλους του και όταν τον ρώτησε γιατί δεν βγαίνει, είπε ότι είναι κουρασμένος. Δεν κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι ιδιαίτερο, ομολόγησε η μητέρα… Το ίδιο φαίνεται ότι υποστηρίζει και ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος επίσης συντετριμμένος αναρωτιέται γιατί δεν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο παιδί του, που του είχε αδυναμία…

Στο μεταξύ την Πέμπτη θα εκδοθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη για την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση. Το πόρισμα αναμένεται από την οικογένεια και όχι μόνο, με κομμένη την ανάσα. Φαίνεται όμως ότι οι πρώτες πληροφορίες δεν ανατρέπουν το σενάριο της αυτοκτονίας, ως αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με τον εκφοβισμό σε βάρος του Βαγγέλη η έρευνα εντοπίζεται σε τουλάχιστον έξι άτομα, κάποια από τα οποία είναι φοιτητές της Γαλακτοκομικής και άλλα έχουν αποφοιτήσει. Το τραγικό είναι ότι εκτός από το βίντεο που έχει ήδη προσκομιστεί φαίνεται ότι έχουν απαθανατιστεί και από άλλους οι σκηνές βασανισμού του Βαγγέλη.