Μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου στα Χανιά προκλήθηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό που προκάλεσαν άγνωστοι, οι οποίοι έριξαν εύφλεκτο υγρό στην είσοδο των γραφείων προκαλώντας την πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Με «ανώνυμη» προκήρυξη άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό.

Όπως αναφέρουν «τα ξημερώματα της Δευτέρας 30/3 επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Επιλέξαμε να μην τα πυρπολήσουμε ολοσχερώς. Το αφήνουμε σαν υπόσχεση…»

Και σημειώνουν ότι: «Δεν διαπραγματευόμαστε. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των απεργών πείνας.Καλούμε όλους τους αναρχικούς της πράξης σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με την «αριστερή» εξουσία. Μαζί με τα φυλακισμένα αδέρφια. Με τις καρδιές μας εξεγερμένες…»

Κλείνοντας τονίζουν ότι: «Όλα για όλα. Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής. Μέχρι τη συθέμελη καταστροφή αυτού του κόσμου.Μέχρι την αναρχία»