Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη περιοχή του Πολυτεχνείου μετά το τέλος πορείας στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας που ζητούν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και απελευθέρωση συγγενών κρατουμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων».

Μια ομάδα περίπου 40 νεαρών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα κυρίως στην οδό Στουρνάρη και στη συνέχεια μπήκε στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παρέμεινε.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή αστυνομικών απομάκρυναν τους κάδους, ενώ στο σημείο παρέμεναν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε σταδιακή αποχώρηση των νεαρών από το Πολυτεχνείο αργά το μεσημέρι. Παράλληλα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Νωρίτερα κατά την πορεία που είχε ξεκινήσει από το Μοναστηράκι και κατέληξε στα Προπύλαια μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπογιές στην πλαϊνή πλευρά του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην οδό Πανεπιστημίου ενώ προκάλεσαν φθορές σε μηχανήματα ανάληψης μετρητών υποκαταστήματα τραπεζών.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ του Σαββάτου δυο εκ των τριών προσαγωγών μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες είναι, ηλικίας 20 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της κοινής ειρήνης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα επεισόδια ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια πορείας, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα ατόμων προχώρησε σε φθορές, με αναγραφή συνθημάτων σε καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών και ξενοδοχείο, ενώ τραυμάτισε και ιδιοκτήτη καταστήματος στο Μοναστηράκι».

Ακολούθως «μέρος των ατόμων εισήλθαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), ενώ σχημάτισαν εξωτερικά οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους και επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων».

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ένα σπρέι.

Επίσης όπως προέκυψε από την έρευνα, στον 21χρονο συλληφθέντα έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, καθώς είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2014 για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.