Πλήρη κάλυψη στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο παρέσχε ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης κ. Νίκος Βούτσης. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προαναγγέλλει ότι ο ίδιος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος είναι έτοιμοι, κατά την εισήγησή τους, με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, τις επόμενες μέρες, να «αναμετρηθούμε όλοι μας στον δημόσιο χώρο».
Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι («Πρώτη Γραμμή») επεσήμανε ότι «είμαστε πλήρως σύμφωνοι και πεπεισμένοι από τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο αναπληρωτής υπουργός. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά γύρω από το πρόσωπό του και για έναν επιπλέον λόγο».

Όπως εξήγησε, «όντας υπουργός ο κ. Κατρούγκαλος και λέγοντας από την πρώτη μέρα κιόλας που ανέλαβε το υπουργείο ότι θα επαναπροσληφθούν οι συγκεκριμένοι και παρουσιάζοντας και τώρα το νομοσχέδιο που είναι εξαιρετικό και επεξεργασμένο, κόβει κάθε γέφυρα αποζημίωσης του ιδίου και των δικηγόρων οι οποίοι είχαν αναλάβει τέτοιες υποθέσεις και οι οποίοι θα αποκόμιζαν υλικό όφελος μόνο στην περίπτωση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων». Για να συμπληρώσει: «Στην παρούσα υπόθεση το νόμιμο είναι και ηθικό».

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι δημοτικοί αστυνομικοί καθώς και ατομικές ή ομαδικές περιπτώσεις πολιτών που αδικήθηκαν, «αυτοί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους». Στο σύνολό τους υπολογίζονται σε 5.000 άτομα και βρίσκονται ανάμεσα στις 15.000 προσλήψεις που θα γίνουν εφέτος.