Η προώθηση μέσω της εκπαίδευσης, της αγωγής του πολίτη και του πνεύματος δημοκρατίας και κοινωνικής ανοχής θα τεθεί επί τάπητος σε άτυπη υπουργική συνάντηση στο Παρίσι όπου συμμετέχει και ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

Στη συνάντηση συμμετέχουν 25 ευρωπαίοι υπουργοί, που απάντησαν στην πρόσκληση της γαλλίδας υπουργού Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, αλλά και οι 28 ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπούνται με ανώτατα στελέχη των υπουργείων τους.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο, είναι «η ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να βελτιωθεί η μετάδοση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών μέσω της παιδείας». Πρόκειται για αξίες που στρέφονται κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η συνάντηση θεωρείται, επίσης, ως ευκαιρία ανταλλαγής «καλών πρακτικών» για τη διαπαιδαγώγηση στα θέματα αγωγής του πολίτη, στα 28 εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών της ΕΕ.

Στις 13:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τη γαλλίδα υπουργό, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεότητα και τον Αθλητισμό Tibor Navracsics.