Yπόμνημα με τις θέσεις τους για τα Ταμεία κατέθεσαν το πρωί της Τρίτης συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού σε Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα μέλη των τριών Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή.
Το υπόμνημα έχει αποδέκτες τους αρμόδιους υπουργούς, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Γ. Ρωμανιά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη.
Οι συνδικαλιστές ανέφεραν όσα είχαν πει και σε πρόσφατες ανακοινώσεις τους. Εξέφρασαν δηλαδή την αντίθεσή τους στη «νομοθετική διάταξη (άρθρο 31), σύμφωνα με την οποία «παρατείνεται έως 30-6-2015 η προβλεπόμενη στην παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4316/2014 (Α 270) προθεσμία υποχρεωτικής ένταξης των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και του ΤΕΑΠΙΕΝ στο ΕΤΕΑ καθώς και αυτή του τελευταίου εδαφίου περί αυτοδίκαιης μετατροπής τους σε ΝΠΙΔ -επαγγελματικά ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης και β) η προβλεπόμενη στην παρ. 2 του άρθρου 119 του Ν. 4316/2014 (Α 270) προθεσμία για τα Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Κλάδου Πρόνοιας ΤΕΑΠΑΣΑ, ΤΑΛΣ καθώς και του ΤΑΥΒ».

Πρόσθεσαν: «Η ρύθμιση αυτή, όμως, απέχει τόσο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., όσο και από τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε κατά τις πρόσφατες συναντήσεις μας είτε με τους κ.κ. αρμόδιους Υπουργούς, είτε με συνεργάτες τους. Το κυριότερο, δε, είναι ότι δεν επιλύεται το ανακύψαν ζήτημα, αλλά παρατείνεται η αβεβαιότητα και η ανωμαλία που έχει προκληθεί στην εύρυθμη λειτουργία των Ταμείων (π.χ. δεν δύνανται να χορηγούν εφάπαξ λόγω της εκκρεμότητας του τρόπου υπολογισμού του αλλά ούτε καν τις επικουρικές συντάξεις, εκκρεμότητες που σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται με την έκδοση κάποιας εγκυκλίου)».
Επίσης σημειώνουν ότι «επιβάλλεται πλέον η πλήρης κατάργηση των διαλαμβανομένων στο επίμαχο άρθρο 220 του Ν. 4281/2014 για τα Ταμεία μας, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα τώρα και να μη χρειαστεί να επανέλθει η Βουλή με νέα νομοθετική ρύθμιση, πριν την 30/6/2015».
Στο υπόμνημα τονίζουν ακόμη ότι «το αίτημά μας δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος δεδομένου ότι τα Ταμεία λειτουργούν αυτοτελώς, με επάρκεια πόρων, πράγμα που θέλουμε άλλωστε να διασφαλίσουμε και για το μέλλον».