Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η μαθήτρια Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η οποία το βράδυ της Τετάρτης, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στη διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στην ιταλική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση εγκεφαλικού αιματώματος και αμέσως μετά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά.

Όπως έγινε γνωστό, το ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο Cristoforo Colombo, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, εν όψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους σήμερα, Πέμπτη.

H Εισαγγελία της Ρώμης διεξάγει έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών του συμβάντος, όπως προβλέπει η ιταλική νομοθεσία.

Οι γονείς της 17χρονης μετέβησαν στη Ρώμη, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά επιστρέφουν σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας.

Στην Αθήνα, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ιταλικές Αρχές, από τις οποίες ενημερώνεται λεπτομερώς.