Μία ακόμη μεγάλη διάκριση πέτυχαν φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Αθηνών κέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό εικονικής δίκης ELSA Human Rights Moot Court Competition, που έγινε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο της Γαλλίας στις 22-25 Φεβρουαρίου 2015.
Την ομάδα αποτελούν οι φοιτήτριες Στέλλα Μαυρομμάτη, Δήμητρα Σεραφειμίδη και Μυρτώ Σταυρίδη, οι οποίες προπονήθηκαν υπό την καθοδήγηση της περσινής συμμετέχουσας Ειρήνης Ανδρικάκη και των διδακτορικών φοιτητριών Εύας Τζαβαλά και Δήμητρας Παπαγεωργίου υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κυρίας Μαρίας Γαβουνέλη. Πέραν όμως της πρώτης θέσης στον εν λόγω διαγωνισμό η ομάδα αυτή πήρε επίσης το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό με θέματα τα «δικόγραφα του αιτούντος» και η φοιτήτρια Μυρτώ Σταυρίδη τιμήθηκε με το βραβείο του «καλύτερου αγορητή» του διαγωνισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυρίες Εύα Τζαβαλά και Δήμητρα Παπαγεωργίου προπονούν τις ομάδες της Νομικής Αθηνών τα τρία τελευταία χρόνια με εξαίρετα αποτελέσματα: το 2013, πρώτη χρονιά του θεσμού, η Νομική Αθηνών ήλθε τέταρτη στη γενική κατάταξη, πέρυσι ήλθε δεύτερη ενώ παράλληλα ο Μάνος Γιακουμάκης κέρδισε το βραβείο του «καλύτερου αγορητή» και ήδη εφέτος σάρωσε τα βραβεία του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμόςδιοργανώνεται από τη φοιτητική οργάνωση European Law Students Association (ELSA), σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και λαμβάνει χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο Στρασβούργο. Αποτελεί δε προσομοίωση της διαδικασίας προσφυγής ενώπιον του ΕΔΔΑ και έχει στόχο την εξοικείωση των φοιτητών Νομικής με θέματα προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Στην τελετή απονομής των βραβείων παραβρέθηκε η κοσμήτορας της Νομικής Σχολής καθηγήτρια κυρία Διονυσία Καλλινίκου μαζί με τον έλληνα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και καθηγητή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών καθηγητή κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο καθώς και τον επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης πρέσβη κ. Ηρακλή Αστεριάδη.