Η συνδεδεμένη ενίσχυση που θα εισπράξουν οι τευτλοπαραγωγοί μπορεί να φτάσει έως και 40% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή αναφοράς των 37,4 ευρώ ανά στρέμμα, δηλαδή να φτάσει περίπου στα 53 ευρώ ανά στρέμμα, εφόσον οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κινηθούν στα επίπεδα των 95.000 στρεμμάτων.
Αυτά δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι στόχος του υπουργείου, αλλά και εθνικός στόχος, είναι να αυξηθούν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και να φτάσουν στα επίπεδα των 95.000 στρεμμάτων, ώστε να έχει η χώρα και οι καλλιεργητές το μέγιστο των εσόδων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση.
Οι τευτλοπαραγωγοί, όπως και οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες σε αναβρασμό και σχεδίαζαν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς δεν είχαν νεώτερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μετά την τελευταία συνάντηση στις 13 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του κ. Αποστόλου, βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, προκειμένου να ανακοινωθούν, έως το τέλος της εβδομάδας, οι οριστικές τιμές της εφετινής καμπάνιας, οι οποίες δεν θα διαφοροποιηθούν από τα περυσινά επίπεδα.
Παράλληλα, η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είχε υποβάλλει προ 15μερου αίτημα προς την Τράπεζα Πειραιώς για χρηματοδότησή της με 8,5 εκατ. ευρώ, με σύσταση ενεχύρου σε ανάλογη ποσότητα προϊόντων από τα αποθέματα της βιομηχανίας, προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως οι παραγωγοί για την περυσινή σοδειά που παρέδωσαν στη βιομηχανία (απομένει το 45% των απαιτήσεών τους για τη σοδειά που παρέδωσαν το 2014). Η διαδικασία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς.