Ως καθηγητής Πληροφορικής με σχετικές σπουδές στο αντίστοιχο τμήμα της (τότε) ΑΣΟΕΕ –χωρίς ωστόσο να έχει πάρει το πτυχίο του– εργαζόταν περιστασιακά ο 39χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως βασικός συνεργάτης του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και ως «σύνδεσμος» με έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Πρόκειται για το πρόσωπο στο οποίο έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η ΕΛ.ΑΣ., αφού πέρα από τα ίχνη γενετικού υλικού που βρέθηκαν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς της «Συνωμοσίας», εξετάζεται αν είχε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση Σέχτα Επαναστατών και άλλες ένοπλες οργανώσεις. Οι αξιωματικοί των διωκτικών αρχών εξετάζουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς με τις συγκεκριμένες γνώσεις να ήταν ο συντάκτης των κωδικοποιημένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ μελών της «Συνωμοσίας».

Ο 39χρονος, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές, είναι γιος καθηγητή Μαθματικών και διαμένει τα τελευταία χρόνια σε διαμέρισμα στην οδό Κύκνων στο Γαλάτσι και περιγράφεται από συγγενείς και φίλους ως «ήρεμος ανθρωπος».

Όπως αναφέρουν άτομα από το προσωπικό περιβάλλον του, «ο 39χρονος, που είναι πατέρας ενός παιδιού τριάμισι χρόνων –εκτός γάμου–, δούλευε κατά καιρούς σε εταιρείες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αντίστοιχα έκανε περιστασιακά φροντιστήρια σε μαθητές για εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όμως για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν άεργος. Στενή συγγενής του είναι στέλεχος εταιρείας που ασχολείται με ελέγχους προϊόντων σε μεγάλα σουπερμάρκετ».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς είχε επί σειρά ετών επαφή με δύο μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται κάθε εμπλοκή.