Πρόσωπα αναγνωρισμένα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, με εμπειρία αλλά και επιτυχημένες θητείες όρισε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος ως αναπληρωτές του για την επόμενη τετραετία.

Έτσι, «επιστρέφει» ο πρώην αντιπρύτανης του ιδρύματος κ. Θ. Σφηκόπουλος σε θέματα οικονομικής διαχείρισης. Δίπλα του αναλαμβάνει αντιπρύτανης ο πρώην υποψήφιος για την πρυτανία του Καποδιστριακού το καλοκαίρι του 2014 απέναντι στον κ. Θ. Φορτσάκη που εξελέγη σε εκείνη αναμέτρηση και πρώην υπουργός κ. Ναπολέων Μαραβέγιας. Επίσης παραμένει αντιπρύτανης ο κ. Κ. Μπουραζέλης, ο κ. Ν. Μυλωνάς και ορίζονται ακόμη αντιπρυτάνεις οι κκ. Γ. Πολυμενέας και κ. Γ. Ζωγράφος.
Αντιπρύτανης δεν θα είναι ο κ. Αντώνης Καλοκαιρινός, τον οποίο και ο νέος πρύτανης κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή του τους προηγούμενους μήνες στη διοίκηση του ιδρύματος.
Ο κ. Δημόπουλος είχε ήδη συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό στον τομέα Προστασίας του Πολίτη, καθηγητή
κ. Γιάννη Πανούση.
Ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησης που έγινε ήταν το πρόβλημα των τοξικομανών γύρω από το ιστορικό κτίριο των Προπυλαίων αλλά και γύρω από τα κτίρια της Ακαδημίας Αθηνών και της Βιβλιοθήκης και στον πεζόδρομο της
Μασσαλίας, κοντά στο κτίριο της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί από χρόνια παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ωστόσο, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή διέλευση των φοιτητών, των εργαζομένων, των καθηγητών αλλά και των διερχομένων.
Παράλληλα σε μια προσπάθεια ανάδειξης της αριστείας στο ίδρυμα, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έλαβαν πρόσκληση να στέλνουν όλες τις επιστημονικές διακρίσεις τους αλλά και τις προσπάθειες κοινωνικής προσφοράς τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση rector@uoa.gr ώστε να προβάλλονται και να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Καποδιστριακού.