Η νεαρή Αγγελική Σπυροπούλου, στενή συνεργάτις του Χριστόδουλου Ξηρού, έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα χέρια των Αρχών και οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, από την οποία υπηρεσία και εξετάζεται.

Η νεαρή κοπέλα, όπως λένε οι αστυνομικές αρχές, κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας με το όνομα «Εύη Στατίδη» και είχε φροντίσει να μην αναγνωρίζεται αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία μέσα από την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου στην οδό Αγίου Γερασίμου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή Περιστέρια Σαλαμίνας.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, σε συνεργασία με τα στελέχη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, έστησαν επιχείρηση και τα ξημερώματα προχώρησαν στη σύλληψή της.

Τις προηγούμενες ημέρες οι Αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία της σε μια προσπάθεια εντοπισμού της από πολίτες που μπορεί να την είχαν δει ή να είχε νοικιάσει είτε διαμερίσματα είτε αποθήκες με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Δεν αποκλείεται να δώσουν στη δημοσιότητα εκ νέου φωτογραφίες της με τα νέα χαρακτηριστικά της τα οποία είχε «αλλοιώσει» για να μην μπορεί να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

Το σπίτι που χρησιμοποιούσε για την προσωρινή διαμονή της είναι της Αθηνάς Τσάκαλου, 60 ετών, μητέρας των προφυλακισμένων αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η συγκεκριμένη γυναίκα το πρωί της Δευτέρας μετέβη σε ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της σύλληψης 36χρονης, η οποία είναι στενή φίλη της Σπυροπούλου και έμενε σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι της Αθηνάς Τσάκαλου. Ωστόσο λόγω φόρτου εργασίας του ανακριτή η 60χρονη θα πήγαινε άλλη μέρα να καταθέσει, ωστόσο κατά την έξοδό της την εντόπισαν αστυνομικοί την προσήγαγαν στην Αντιτρομοκρατική για εξέταση και στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψή της. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μια 26χρονη η οποία είναι η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου και γνώριζε σύμφωνα με τις Αρχές ότι η Αγγελική Σπυροπούλου έμενε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος των δύο γυναικών που συνελήφθησαν με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία εκδόθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή εντάλματα σύλληψης για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και προσήχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας ενώπιόν του. Οι δύο γυναίκες πήραν προσθεσμία24 ωρών να απολογηθούν και έτσι την Τρίτη το πρωί θα μεταβούν στην Εισαγγελία Πειραιά όπου θα απολογηθούν για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και το απόγευμα θα τεθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για την κατηγορία ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Η Αγγελική Σπυροπούλου πήρε 48ωρη προσθεσμία αι την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη όπου διέμενε η 26χρονη με τον Γ. Τσάκαλο.

Το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί οι συλλήψεις δύο ακόμη προσώπων για την υπόθεση, ενός 39χρονου και ενός 32χρονου. Μάλιστα για τον τελευταίο η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου ψηφιακό υλικό, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS, σκοπευτικά λέιζερ που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ με τα οποία θα γινόταν η επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.