Εμπλοκή ενός ακόμη προσώπου, ηλικίας περίπου 25 ετών, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αναδεικνύουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αναφορικά με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», λίγες ώρες μετά τη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 32 και 39 ετών, και μίας 36χρονης η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει το ενδιαφέρον της στο προαναφερόμενο τέταρτο άτομο. Τον κατονόμασε ο 32χρονος στην κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναφέροντας ότι «ήταν αυτός που μεσολαβούσε για την παραλαβή και διανομή χρημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών από τις φυλακές Κορυδαλλού».

Υπάρχει ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αντιεξουσιαστής που διαμένει στην Αθήνα να εμφανισθεί αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος και ο 39χρονος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη αντιστοίχως.

Όσον αφορά την 36χρονη, εκτιμάται ότι είχε μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στον Χρ. Ξηρό και την καταζητούμενη συνεργάτιδά του Αγγελική Σπ. Εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχή της Αττικής στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και συνελήφθη βάσει εντάλματος του ειδικού ανακριτή-εφέτη Αθηνών με την κατηγορία της ένταξης στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η συλληφθείσα προσάγεται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση του σχετικού εντάλματος.