Ένας 39χρονος και ένας 32χρονος είναι τα δύο άτομα που συνελήθησαν το Σάββατο και κατηγορούνται από την Αστυνομία για ένταξη στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτοποιήθηκε σε αστυνομικούς και δικαστικούς. Ο 32χρονος κατηγορείται ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου υλικό για την επίχειρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί:

  • Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, Δημήτριο Μόκκα, την 1 Σεπτεμβρίου 2013 στην οικία του.
  • Σε αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στις 23 Μαρτίου 2014 στην ΔΟΥ Κορυδαλλού.
  • Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30ή Απριλίου 2014.

Επίσης, σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη γιάφκα που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός στο Λουτράκι, όπως και στο σπίτι της Αναβύσσου.

Όπως σημείωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αντιστάθηκε και εξύβρισε τους αστυνομικούς.

Ο 32χρονος, κατηγορείται επίσης για ένταξη στους «Πυρήνες». Η Αστυνομία τον κατηγορεί ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS, σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ με τα οποία θα γινόταν η επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος προσήχθη το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ και οι δύο προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης

Ο κ. Τσακνάκης υπενθύμισε τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.