Εξάμηνη ποινή φυλάκισης με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Κοζάνης στον 57χρονο, ο οποίος καταγγέλθηκε για ρατσιστική επίθεση εις βάρος νεαρής γιατρού του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου της πόλης.

Όπως αναφέρεται στο Kozan.gr, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης, οι δικηγόροι των δύο πλευρών, συμφώνησαν ο κατηγορούμενος να ζητήσει συγγνώμη και να γίνει αποδεκτή, όμως η εισαγγελέας δεν δέχτηκε, θεωρώντας πως ο κατηγορούμενος είχε πλήρη διαύγεια των λεγομένων του και πως οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί δεν ήταν τυχαίοι.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

H ειδικευόμενη ιατρός Solace Akpevwe Godwin, μίλησε στο Kozan.gr δηλώνοντας ικανοποιημένη με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του 57 χρονου που την εξύβρισε.

Η Solace Akpevwe Godwin -νιγηριανής καταγωγής- σημείωσε πως και άλλες φορές δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια.

Η δραματικη εμπειρία της 29χρονης ιατρού

Τη δραματική εμπειρία που έζησε με την ρατσιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε από ασθενή σε νοσοκομείο της Κοζάνης περιγράφει η 29χρονη γιατρός, Godwin Solace Akpevwe.

Μιλώντας στο Mega, η γιατρός με καταγωγή από τη Νιγηρία είπε: «Ο κύριος ουσιαστικά εξέφρασε την επιθυμία του να γίνω σαπούνι και τελοσπάντων να έχω επαφή με τον Χίτλερ. Γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε αυτό που σου χρειάζεται είναι Χίτλερ και σαπούνι ουσιαστικά» σημείωσε.

Η 29χρονος γιατρός είχε εφημερία στα επείγοντα όταν τις πρώτες πρωινές ώρες ο συγκεκριμένος ασθενής παραπονέθηκε ότι είχε δύσπνοια και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

«Πήγα να τον βοηθήσω, του είπα να περάσει μέσα γρήγορα. Εκείνη τη στιγμή είχαμε μια άλλη ασθενή μέσα, της είπαμε να βγει, εφόσον το άλλο περιστατικό ήταν πιο επείγον, μπήκε γρήγορα μέσα, όταν μπήκε όμως αργοπορούσε. Δεν περπατούσε γρήγορα και είπε και εγώ και η νοσηλεύτρια περπατήστε γρήγορα ξαπλώστε ώστε να σας βρούμε φλέβα. Αν καθυστερούσαμε θα μπορούσε να μας μείνει» περιγράφει η γιατρός.

Ο ασθενής ενοχλήθηκε με τη βιασύνη των γιατρών και άρχισε να φωνάζει. «Του είπαμε ότι δεν γίνεται να μην βιαζόμαστε, «μπορεί να πάθεις κάτι». Ήρθε και η σύζυγός του μέσα, παραπονέθηκε και εκείνη ότι βιαζόμαστε υπερβολικά και εφόσον είχε ξαπλώσει, καταφέραμε να τον ξαπλώσουμε και να του χορηγούμε το φάρμακο. Εκείνη τη στιγμή που έπεφτε δηλαδή το φάρμακο, γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε αυτό το πράγμα. Εκείνη τη στιγμή φώναξα την αστυνομία».

Όπως τονίζει η γιατρός αρχικά ο ασθενής ισχυριζόταν ότι δεν το είπε, στη συνέχεια ότι δεν το είπε για εκείνη και μετά το παραδέχτηκε και θέλησε να ζητήσει συγνώμη. «Εγώ επέλεξα να μην τον πλησιάσω τον άνθρωπο αυτό διότι θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνος» είπε.