Τριάντα μετανάστες – στην πλειοψηφία τους άτομα που είχαν υποβάλει αίτηση για παροχή ασύλου, αλλά και ανήλικοι – περνάνε την Τρίτη τη πύλη του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα στο πλαίσιο της σταδιακής απελευθέρωσης των κρατουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή είχαν αφεθεί ελεύθεροι 20 μετανάστες, ενώ η διαδικασία της απελευθέρωσης όλων των μεταναστών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα ή το αργότερο στα τέλη Μαρτίου.
Σχετικά με τους ανήλικους – όπως αναφέρουν πληροφορίες – θα προωθηθούν σε ανοιχτές εστίες φιλοξενίας τους, ενώ για τους ενήλικες παρέχεται ενημέρωση για τους χώρους φιλοξενίας αστέγων όπου θα μπορούν να βρουν προσωρινό κατάλυμα.
Στόχος, όπως είχε αναφέρει στο «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης να μπει «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 100 ημερών (περίπου τρεις μήνες).
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το μεσημέρι επικράτησε ένταση όταν ομάδα διαδηλωτών, που ζητούσε το άμεσο κλείσιμο των εγκαταστάσεων, τη στιγμή που επιχείρησε να προσεγγίσει τους οικίσκους με τους μετανάστες απωθήθηκε από διμοιρία των ΜΑΤ που έκανε και περιορισμένη χρήση χημικών.