Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μετά την είδηση της αυτοκτονίας ενός μετανάστη από το Πακιστάν. Πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί κρατούμενοι αντέδρασαν έντονα και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου ήταν ο αυτόχειρας.
Άμεσα στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο εξέγερσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο κατευθύνεται ιατροδικαστής.
Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέροντας ότι «πολλοί μετανάστες κατήγγειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ ότι πριν από λίγη ώρα, ο Ναντίμ, μετανάστης από το Πακιστάν, αυτοκτόνησε στο κελί Α1 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Το τραγικό γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη σε είκοσι τέσσερις μήνες. Είναι άγνωστο αν του ανακοινώθηκε αποφυλάκιση και αμέσως μετά παράταση της φυλάκισης. Αυτή τη στιγμή οι εξεγερμένοι μετανάστες κατευθύνονται στο κελί Α1, όπου ο Ναντίμ αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του. Δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στην Αστυνομία. Το τραγικό γεγονός έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο αφγανού πρόσφυγα από φυματίωση. Τι περιμένει άραγε να συμβεί για να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση και το κλείσιμο αυτού του κολαστηρίου η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς;»
Στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ σημειώνονταν ακόμη ότι στις 21.00 «οι εξεγερμένοι έσπασαν δύο πτέρυγες και ενώθηκαν με αρκετούς αλλους στο κελί Α1. Μεγάλη παρουσία των ΜΑΤ».