Τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλσιανί, προτίθενται σύμφωνα με πληροφορίες να καλέσουν ως μάρτυρα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση της φοροδιαφυγής από την λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εφόσον ο 44χρονος Φαλσιανί, ο οποίος είναι κατά το ήμισυ γαλλικής και ιταλικής καταγωγής, έχει δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να κληθεί σύντομα να βοηθήσει την εξιχνίαση της πολυπλόκαμης αυτής υπόθεσης.

Βεβαίως με δεδομένο ότι έχει ζητηθεί η έκδοσή του από τις ελβετικές αρχές, επομένως εκκρεμεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα ώστε να χαρακτηρισθεί προστατευόμενος μάρτυρας για να του ζητηθούν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ο ίδιος διατείνεται.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή εν μέσω προγραμματικών δηλώσεων η κυβέρνηση έχει ήδη πληροφορηθεί το περιεχόμενο του υπό έκδοση βιβλίου του Φαλσιανί και έχει ήδη δοθεί εντολή να βρεθεί νομική φόρμουλα και να αποκαλύψει στις αρχές όλη την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο ίδιος ο Φαλσιανί μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, 360 μοίρες, υποστήριξε ότι θέλει να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές και ότι για αυτόν που γνωρίζει την ιστορία της λίστας και τα πολυδαίδαλα αρχεία της είναι θέμα ωρών να υποδείξει πως θα εντοπιστούν οι πραγματικοί δικαιούχοι των off shore εταιρειών που είχαν ιδρυθεί, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις και των Νέων, για να συγκαλύψουν τους φοροφυγάδες.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει ο κατάλογος που δημοσίευσαν «Τα Νέα» με τις υπεράκτιες εταιρίες, αφού υπάρχει συγκεκριμένη off shore, η οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος επιταγών 16 εκ ελβετικών φράγκων στη διαδρομή μιζών σε συγκεκριμένη προμήθεια.