Δεκάδες χιλιάδες λαού βρίσκονται στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται νέα συγκέντρωση «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» και υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.

Επίσης συγκεντρώσεις στήριξης των ελληνικών θέσεων στη διαπραγμάτευση του Eurogroup διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα, τον Αγ. Νικόλαο, τη Σητεία, την Πάτρα, τη Λαμία, τον Βόλο, την Καστοριά, το Ρέθυμνο, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τη Σύρο, την Άμφισσα και την Ορεστιάδα.

Και στο εξωτερικό

Επίσης διοργανώνονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα σε πόλεις του εξωτερικού.

Οι ομογενείς ζητούν από πολίτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, και από άλλες χώρες της Ευρώπης, να δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση συμπαράστασης, που οργανώνουν σήμερα Τετάρτη στις 16.30 στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στην Ιταλία, την Κύπρο και την Πορτογαλία, ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνουν συγκεντρώσεις στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο και τις Βρυξέλλες.

Να θυμίσουμε ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος περίπου 8.000 άνθρωποι. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες».

«Ήρθε η ώρα» προσθέτουν «να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε».

Η ανάρτηση στο twitter που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Οι πολίτες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν και πάλι ζωή στις πλατείες σε διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα.

Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο «κίνημα πλατειών» προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία.

Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο.