Σε αναβρασμό βρίσκονται από νωρίς το πρωί τα Νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Αφενός μεν, οι διοικητικοί αναμένεται να εργαστούν σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο, μετά το έγγραφο που έλαβαν από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με το οποίο πρέπει μέχρι τη Δευτέρα στις 11 το πρωί να έχουν στη διάθεση του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή κ. Ανδρέα Ξανθού, έκθεση πεπραγμένων. Με άλλα λόγια πρέπει να ετοιμάσουν λεπτομερή έκθεση καθένας για το Νοσοκομείο του με στοιχεία για τον προϋπολογισμό, το προσωπικό, τις ελλείψεις, κλπ.
Αφετέρου δε, έλαβαν υπουργική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας, με την οποία απογυμνώνονται τα Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση έλεγε ότι όσοι ειδικευόμενοι πέρασαν τις εξετάσεις, αποχωρούν από το Νοσοκομείο, παρότι έχουν δικαίωμα να πάρουν εξάμηνη ή ετήσια παράταση. Αυτό ισχύει για όλους τους ειδικευόμενους, καθώς καλύπτουν σημαντικά κενά στα Νοσοκομεία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας –Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αναφέρεται ότι πως «άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργίας πολλών τμημάτων, ακόμα δε και ολόκληρων νοσοκομείων».
Εντονη αντίδραση υπήρξε και από τους γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Όπως αναφέρουν, «οι ελλείψεις σε μόνιμους γιατρούς είναι πάνω από 120 και πάνω από 80 σε ειδικευόμενους. Με υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης απολύονται ξαφνικά 50 ειδικευόμενοι γιατροί από τους 60 που είναι σε παράταση. Αιφνιδίως αδυνατούν να λειτουργήσουν πολλές κλινικές».
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής είχε αρχίσει να φθάνει σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας ανάκληση της υπουργική απόφασης.