Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου, από το οποίο επωφελούνται περίπου 400-450 οικογένειες

Μια μουσική εκδήλωση για «καλό σκοπό» διοργανώνει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου. Μια συναυλία που αντί για εισιτήριο όσοι την παρακολουθήσουν θα δίνουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.


«Είναι μια πολύ σημαντική βραδιά αγάπης και αλληλεγγύης»
δηλώνει στο «Βήμα» η υπεύθυνη Επικοινωνίας των εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου κυρία Ελένη Υφαντή, υπογραμμίζοντας ότι «για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση έχουν ενωθεί πάρα πολλοί φορείς της περιοχής οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας την πρωτοβουλία μας αυτή».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου από το οποίο επωφελούνται περίπου 400-450 οικογένειες. Γι’ αυτό και το «εισιτήριο» θα είναι μόνο τρόφιμα όπως λάδι, γάλα και κονσέρβες.
Η εκδήλωση αλληλεγγύης, αγάπης και πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη 18 και Νεότητος στο Νέο Ηράκλειο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες

Ηδη το ενδιαφέρον των δημοτών είναι μεγάλο, κάτι που συγκινεί τους διοργανωτές της εκδήλωσης. «Δεν περιμέναμε αυτή την ανταπόκριση, είναι πολύ συγκινιτικό» σχολιάζει η κυρία Υφαντή. «Ο κόσμος θέλει να βλέπει μια καλή οργάνωση και εντιμότητα, τότε ανταποκρίνεται στο έπακρο».

Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης, θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους, αφιλοκερδώς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του δήμου.
Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύουν το συγκρότημα On the road, το οποίο αποτελείται από τον Παρασκευά Θεοδωράκη (κιθάρα) και τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου (πιάνο), και η Νεφέλη Φασούλη, μια νέα εκπληκτική φωνή που έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ταλέντων και θα συνοδεύσει με το βιολί της τον Βασίλη Καζούλη –μαζί της ο κιθαρίστας Ρωμανός Φασουλής. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης.

Η δράση του Σώματος Εθελοντών Ηρακλείου

Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου δημιουργήθηκε το 2011 με στόχο την προώθηση και τον συντονισμό των εθελοντικών δράσεων του δήμου που στηρίζουν τους δημότες που έχουν ανάγκη άμεσης φροντίδας. Βέβαια η λειτουργία του σώματος δεν θα υπήρχε χωρίς τη στήριξη της δημοτικής αρχής και ειδικότερα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην οποία υπάγονται.
«Εμείς είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε, δεν είμαστε ο δήμος. Χωρίς τη στήριξη της δημοτικής αρχής δεν θα λειτουργούσε η ομάδα έτσι» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Υφαντή. Οι εθελοντές έχουν δημιουργήσει τέσσερα τμήματα: Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, στα οποία συμμετέχουν και ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες. Σήμερα στο σώμα συμμετέχουν περίπου 40 εθελοντές.
Οσον αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Σώμα Εθελοντών εφοδιάζει με τρόφιμα τις περίπου 450 οικογένειες, που έχει όμως εγκρίνει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου και χρήζουν σίτισης. «Η προσπάθειά μας είναι η εθελοντική βοήθεια και προσφορά στην πόλη μας και στους συνανθρώπους μας και η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών» αναφέρουν οι εθελοντές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου μπορείτε να επικοινωνήσετε καθημερινά από τις 10.30 ως τις 14.00 στο τηλέφωνο 213 2000.188 αλλά και να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο Facebook https://www.facebook.com/etheliraklioatt.

HeliosPlus