Μετά τους Αντώνη Ντεντιδάκη, Σταύρο Σουμάκη και Γιάννη Διαμαντίδη, ο Θεόδωρος Δρίτσας θα είναι ο τέταρτος βουλευτής του Πειραιά που αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Όπως έλεγε στους «διαδρόμους» του υπουργείου στη Δραπετσώνα το πολιτικό και ένστολο προσωπικό, πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει γνώση των θεμάτων και αναμένουν να δώσει λύσεις σε μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα.
Ο κ. Δρίτσας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 22 Αυγούστου 1947. Ως επάγγελμα δηλώνει έμπορος φαρμάκων και ήταν ομόρρυθμος εταίρος από το 1972 στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρησή του λόγω ασυμβίβαστου.
Τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων στις εκλογές στις 16.9.2007.
Είναι επίσης επικεφαλής του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» με το οποίο συμμετέχει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του Πειραιά από την ίδρυσή του, το 1998, και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ενώ είναι δημοτικός σύμβουλος από το 2002.
Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει βρεθεί στη πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά ενώ πρόσφατα η τοποθέτησή του για δημόσιο φορέα στην ακτοπλοΐα προκάλεσε «φουρτούνες» στο λιμάνι δεχόμενος τα πυρά του τότε υπουργού κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματική» την κρατικοποίηση της Ακτοπλοΐας και την ίδρυση κρατικού φορέα της ακτοπλοΐας.