Τα υποτιμητικά σχόλια του Χριστόδουλου Ξηρού για τους ποινικούς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ιστότοπο zougla.gr φέρεται να ήταν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η «αφορμή» της επίθεσης που δεχθηκε στις φυλακές Δομοκού από 55χρονο ποινικό ο οποίος δραστηριοποιείτο στην Καλαμάτα και έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, ανάμεσα σε αυτές και ενός μικρού αγοριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα βίντεο από τις κάμερες του σωφρονιστικού καταστήματος κοντά στο σημείο της επίθεσης εμφανίζεται να ήταν παρόντες και δύο κρατούμενοι αντιεξουσιαστές, ένας εκ των οποίων ιδιαίτερα δραστήριος στις ένοπλες επιθέσεις. Παραμένει όμως άγνωστο αν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο επεισόδιο.

Το πρώην μέλος της 17Ν είχε μικρό χτύπημα στο πρόσωπο από την πτώση του σε έναν νιπτήρα της φυλακής και δεν θέλησε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε καταγγελία.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω συνέντευξή του ο Χρ. Ξηρός είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση του με ποινικούς και είχε μιλήσει για «ανθρώπους που λειτουργούν μόνο για ίδιον όφελος» καθώς και για «άτομα τα οποία το μόνο που ξέρουν είναι να κλέβουν γριές για τις δικές τους τσέπες». Παράλληλα άφησε υπονοούμενα «για αυτόν που με “κάρφωσε” στην ΕΛ.ΑΣ.».

Ο 55χρονος ποινικός από την Καλαμάτα που χτύπησε τον Χρ. Ξηρό φέρεται να του ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτές τις δηλώσεις του. Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την πρόσφατη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προέκυψαν σχέσεις του πρώην δραπέτη με τέσσερις αλβανούς ποινικούς , ένας από τους οποίους έχει κατηγορηθεί και για τους φόνους καταστηματάρχη αλλά και εμπλεκόμενου σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Επιπλέον είχε επαφή με έλληνα συνεργό γνωστού «νονού της νύχτας». Ορισμένοι από αυτούς τους Αλβανούς είχαν σχέσεις με αντιεξουσιαστές στον Κορυδαλλό ενώ είχαν προχωρήσει και σε απεργίες πείνας σε περιφερειακές φυλακές.

Την ίδια στιγμή ερευνώνται όλες οι πτυχές και οι αιτίες της αναφερόμενης από την ΕΛ.ΑΣ. «ρήξης κρατουμένων μελών των “Πυρήνων” με τον Χρ. Ξηρό και του σχεδίου δολοφονίας του».