Σε εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Π.Α., τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέλαβε επτά (07) άτομα από το “NORMAN ATLANTIC” μεταξύ των οποίων τρεις (03) Έλληνες, τα οποία και μετέφερε ασφαλώς στο Lecce Ιταλίας. Στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον, ένα (01) ακόμη ελικόπτερο Super Puma της Ελληνικής Π.Α., ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν., από Κέρκυρα, να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει τις Ιταλικές Αρχές.

Στο σημείο μεταβαίνει επίσης, το ρυμουλκό “Ιόνιο Πέλαγος” από Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση, ενώ όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας(RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους διακόσιους πενήντα τέσσερις (254).

Παράλληλα, οι Ιταλικές Αρχές δήλωσαν ότι στο κινδυνεύον πλοίο, ήδη έχουν χορηγήσει είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, νερά κ.α). Επίσης, κλιμάκιο ιατρών επιβιβάστηκε προληπτικά στο πλοίο “Norman Atlantic” και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί τραυματισμός επιβατών ή μελών του πληρώματος.

Επιπρόσθετα, επισυνάπτεται πέμπτη λίστα με στοιχεία τριών Ελλήνων διασωθέντων που παρελήφθησαν από το ελληνικό ελικόπτερο Super Puma και μεταφέρθηκαν στο Lecce Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ρυμουλκό κατάφερε να προσδέσει το πλοίο και άρχισε η προσπάθεια ρυμούλκησής του προς την Ιταλία, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ρυμουλκείται προς την Αλβανία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ θα ξεκινήσει μια προσπάθειανα επιχειρηθεί από πλοίο ανοιχτού τύπου μετεπιβίβαση τωνεπιβατων με ανεμόσκαλα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αργά το βράδυ της Κυριακής «οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι έχει τεθεί σε μερικό έλεγχο η φωτιά, ενώ, υπήρξε πρόσδεση του υπό διάσωση σκάφους με ρυμουλκό που είχε καταφθάσει από το λιμάνι του Πρίντεζι. Υπάρχει μια δυσκολία στη συνέχιση της ρυμούλκησης του προς τις ιταλικές ακτές την οποία φιλοδοξούμε να αποκατασταθεί. Οι ιταλικές αρχές έχουν αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων της Ρώμης». Και πρόσθεσε ότι: «Ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά και εγώ επικοινωνήσαμε με τους Ιταλούς ομολόγους μας και μεταφέραμε ακριβώς αυτή την αγωνία ότι οι Αλβανικές Ακτές είναι πιο κοντά από τις ιταλικές ακτές. Σας είπα όμως ότι η τελική απόφαση είναι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Ρώμης, το οποίο έχοντας καλύτερη επικοινωνία και με τον Ιταλό πλοίαρχο του σκάφους «Νorman Atlantic» και με τους Ιταλούς του ρυμουλκού αλλά και με τον Ιταλό πλοίαρχο του παραπλέοντος πλοίου «European Cruise» το οποίο έχει αναλάβει και ως συντονιστής μέχρι στιγμής στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης– έχουν προκρίνει αυτή τη λύση.Αυτό το οποίο εκτιμούν οι ιταλικές αρχές είναι ότι η φωτιά έχει τεθεί σε επαρκή έλεγχο ώστε να μην διακινδυνεύει η ασφαλή πλεύση του σκάφους».

Από την ΑΝΕΚ σύμφωνα με το Mega, σχετικά με την καταγγελία ότι υπήρξαν τρεις εστίες από όπου ξεκίνησε η πυργκαγιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες επιβάτη του πλοίου, από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει τέτοιο ενδεχόμενο.

Οσον αφορά τι έγινε στο γκαράζ του πλοίου, οι εκπρόσωποι είπαν ότι γίνονται αυστηροί έλεγχοι ώστε να αποφευχθεί επιβάτες να μένουν στα οχήματα την ώρα που ταξιδεύει ένα πλοίο. Τωρα αν από μόνοι τους ορισμένοι επιβάτες κατέβηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτό είναι κάτι που η εταιρεία δεν μπορεί να γνωρίζει.

Οσον αφορά τα ενδεχόμενο το πλοίο να παρουσίαζε προβλήματα οι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ ανέφεραν πως αρμόδια είναι η πλοικτήτρια από την οποία το πλοίοναυλώθηκε. Αν το πλοίο είχε προβήματα δεν θα έπρεπε να αποπλεύσει. Στην ΑΝΕΚ παραδόθηκε ως αξιόπλοο.

Αναμένεται και νέα ανακοίωση της ΑΝΕΚ που θα δίνει μια πρώτη εικόνα του πως προχωρά η επιχείρηση διάσωσης.

Ο πρέσβηςτης Ελλάδας στην Ιταλία​κ.Θεμιστοκλής Δεμίρης αργά το απόγευμα είπε στο «Βήμα»:

«Ήδη η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου. Ήδη έχουν διασωθεί 180 επιβάτες.Σχετικά με το πού θα μεταφερθούν οι διασωθέντες εξαρτάται από την κατάσταση που βρίσκονται.Σε σχέση με το πού θα οδηγηθεί το πλοίο από τις ιταλικές αρχές προκρίνεται το Πρίντεζι.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότιο νεκρός είναι ´Έλληνας και η γυναίκα του είναι τραυματίας.
Στο Λέτσε μεταφέρθηκε γυναίκα τραυματίας γερμανικής υπηκοότητας που ζει στην Κρήτη αλλά και δυο γυναίκες 31 και 57 χρόνων
».

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός νεκρού, που είναι ένας Ελληνας, ο Γιώργος Ντούλης ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου. Η γυναίκα που ήταν μαζί του εγκλωβισμένη στη γλύστρα του πλοίου διεσώθη.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 221επιβάτες από τους συνολικά 422. {{{ audio1 }}}

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι 49 επιβάτες παρελήφθησαν απο το φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus» και 39 απο το φορτηγό πλοίο «Aby Jeanette».

Μετά τις 11:30 το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι το Spirit of Piraeus θα πήγαινε στο Πρίντεζι με τους 49 διασωθέντες αλλά τελικά λόγω καρού δεν μόρεσε να πιάσει και ανεβαινει πιό βόρεια μάλλον για Μπάρι.

Δεύτερη λίστα διασωθέντων

Αλλοι 51 επιβάτες έχουν διασωθεί απο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής και βρίσκονται στο πλοίο Cruise Europa της Minoan Lines και άλλοι 9 απο ιταλικά ελικόπτερα τους οποίους μετέφεραν στο Λέτσε, ενώ ένας ακόμη επιβάτης παρελήφθη από σκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής κι είναι καθ’ οδόν για το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία για την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν σε αυτά επιβάτες από το Νόρμαν Ατλάντικ, ενώ όσοι έχουν διασωθεί έχουν υποθερμία και στρες.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρά το σκοτάδι που θα πέσει στη περιοχή. Τα ελικόπτερα Σικόρσκι επέστρεψαν στην βάση τους, ενώ θα γίνει προσπάθεια να επιχειρήσει το δεύτερο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αεροδιακομιδής των επιβατών ανα έξι άτομα κάθε φορά, τα οποία στη συνέχεια επιβιβάζονται στο πλοίο Cruise Europa της Minoan Lines.

Την πρώτη λίστα με 28 ονόματα επιβατών που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Norman Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου με τη συνδρομή Super Puma της ιταλικής και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Έλληνες που ήδη βρίσκονται στο SPIRIT OF PIRΑEUS:

Πατούνας Νίκος, Πατούνα Αλεξάνδρα, Πατούνας Γιάννης, Βραβορίτη Ματίνα, Τουζλούδης Γεώργιος,
Νάνος Βασίλης, Τσαντακίδης Φώτιος, Θεοδωρίδης Αντώνιος, Κενανίδης Μάκης, Τσούκις Ευάγγελος,
Νατσιοπούλου Ευαγγελία, Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος, Καλογεράκης Ιωάννης, Μαυραγάνης Βασίλειος, Σταμπολίτης Σωτήριος, Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Ευτηριάδης Νικόλαος, Μέσκας Μιχαήλ,
Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Σούφης Παναγιώτης, Τσόνας Αθανάσιος, Τσόνας Δημήτριος, Τσόνας Σεβαστιανός, Μάμιλλος Πετράκης και Φερμαντζής Αθανάσιος.

Οι Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Λέτσε:

Μπονάρου Μαρία, Ταβριζέλου Βασιλική και Κεραμά Νεφέλη

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί της Κυριακής στο γκαράζ του επιβατικού πλοίου με σημαία Ιταλίας «Norman Atlantic» 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και 25 ναυτικά μίλια από την Ιταλία, το οποίο έχει ναυλωθεί από την ΑΝΕΚ και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκώνα. Στο πλοίο επιβαίνουν 422 επιβάτες, 222 οχήματα (πολλά εκ των οποίων φορτηγά) και 56 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων γίνεται σε συνεργασία των κέντρων επιχειρήσεων των Ακτοφυλακών Ελλάδας και Ιταλίας.

Στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου συντρέχουν δυο ελικόπτερα Σικόρσκι κι ενα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, καθώς βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες.

Οι εθνικότητες των επιβατών: 1 Ρουμάνος, 2 Ρώσοι, 6 Αυστριακοί, 2 Ούγγροι, 10 Ελβετοί, 1 Κροάτης, 8 Γεωργιανοί, 5 Σύροι, 1 Σουηδός, 1 Καναδός, 2 Ουκρανοί, 1 Αιγύπτιος, 18 Γερμανοί, 54 Τούρκοι, 2 Αφγανοί, 22 Αλβανοί, 1 Μαλτέζος, 7 Βούλγαροι, 3 από την ΠΓΔΜ, 2 Βρετανοί, 22 Ιταλοί, 3 Ολλανδοί, 3 Βέλγοι, 9 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 234 Έλληνες.

Από το πλήρωμα: 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες.

«Οι ένοπλές δυνάμεις στέλνουν το σύνολο των διασωστικών τους μέσων, αλλά η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από αέρος» δήλωσε στον ΒΗΜΑFM ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας επίσης στον ΒΗΜΑFM «πρόκειται για ένα δύσκολο περιστατικό. Είμαστε σε επιφυλακή». Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει μεταβεί στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προκειμένου να ενημερώνεται διαρκώς για την επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ενώ για την πορεία της υπόθεσης ενημερώνεται και ο Πρωθυπουργός.


Οι μαρτυρίες των επιβατών

«Είμαστε έξω στο κατάστρωμα, έχουμε ξεπαγιάσει, πνιγόμαστε από την κάπνα» είπε το μεσημέρι στo Mega o κ. Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του δρομολογίου Ηγουμενίτσα – Ανκόνα.

«Το καράβι ακόμη καίγεται, τα πατώματα βράζουν […] Άλλοι τρέμουν, άλλοι βήχουν από τον καπνό» συνέχισε. Όπως είπε, ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι αναμένεται ρυμουλκό για να τραβήξει το πλοίο.

«Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε» είπε.

Στο Mega μίλησε και ο κ. Γιώργος Σαράντης, ο οποίος επίσης επιβαίνει στο πλοίο. «Το καράβι φλέγεται ακυβέρνητο, διασωστικά δεν υπάρχουν εδώ γύρω, ούτε πυροσβεστικά να ρίχνουν νερό» ανέφερε.

Με τη φράση «αέρας, κύμα, βροχή, ανελέητα…» περιέγραψε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαβεβαίωσε όμως ότι στο πλοίο δεν υπάρχει πανικός.

«Έχουμε βάλει όλοι τα σωσίβια και περιμένουμε» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για τη φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ όταν οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν. «Ήταν η μυρωδιά του καμένου πλαστικού που μας πέταξε όλους πάνω» τόνισε.

Το ίδιο ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega η επιβάτης Ράνια Φυραίου. «Μύρισε καπνός στην καμπίνα. Φορέσαμε ζεστά ρούχα και βγήκαμε έξω» είπε.

«Υπάρχουν πολλά παιδάκια και ηλικιωμένοι. Είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο και προσπαθούμε να ζεσταθούμε» τόνισε, ενώ κάποιος συνεπιβάτης της ακούστηκε να λέει «αν δεν πνιγούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης

O υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ- Ο/Γ Norman Atlantic, δήλωσε τα εξής:

«Aπό τις 4 τα ξημερώματα, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

» Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ, 55 μίλια ταχύτητα αέρος, υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και ήδη συνδράμουν αρκετά εμπορικά πλοία.

» Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και βέβαια το συντονισμό της έρευνας διάσωσης από τη στιγμή που κατέφθασε έχει αναλάβει το πλοίο Cruise Europa το οποίο επίσης έχει Ιταλό κυβερνήτη. Βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τις ιταλικές αρχές, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, το οποίο έχει διαθέσει στην επιχείρηση ελικόπτερα και αεροπλάνα.

» Aυτή τη στιγμή τα παραπλέοντα πλοία είναι το Spirit of Pireus, το Plana, το Aby Jeannete, Cruise Europa, το Evinos, το οποίο είναι δεξαμενόπλοιο και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα σε περίπτωση που χρειαστεί αεροδιακομιδή των επιβαινόντων, το Genmar Argus, το Stelios B, το Serifos και προσεγγίζουν την περιοχή, το πυροσβεστικό σκάφος «Γκάτσος» από την Κέρκυρα, ένα πλωτό της ιταλικής Ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

» Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, με πολλές δυσκολίες και επικοινωνίας και συνεννόησης. Ήδη, το ιταλικό Κέντρο διάσωσης της Ρώμης, εφ΄όσον το πλοίο βρίσκεται ήδη στα ιταλικά χωρικά ύδατα αναλαμβάνει τον πλήρη συντονισμό με τη συνεργασία τη δική μας και βεβαίως έχουμε θέσει στη διάθεσή τους όλα αυτά τα μέσα που σας ανέφερα.

» Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων των επιβαινόντων και βεβαίως προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας μα κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και για το οποίο χρειάζεται η συνδρομή πολλαπλών δυνάμεων.

» Ευτυχώς τα παραπλέοντα πλοία είναι αρκετά, πράγμα που μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε στο σημείο αυτό να έχουμε αρκετές δυνάμεις για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ αυτόν που βρίσκονται τώρα.»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕλ Πάνος Καμμένος μετέβη στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ όπου παρέμεινε περίπου δύο ώρες μέχρι και την ανάληψη του συντονισμού της επιχείρησης διάσωσης από το ιταλικό κέντρο επιχειρήσεων.

Ενημερώθηκε για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τους αξιωματικούς που συντονίζουν το έργο της διάσωσης των επιβατών.

Κατά την αναχώρησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν έκανε δηλώσεις και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι αρμόδιοι είναι οι υπεύθυνοι αξιωματικοί που διαχειρίζονται την υπόθεση.

Σοφία Βούλτεψη: διαρκής η επικοινωνία των πρωθυπουργών Ελλάδας κι Ιταλίας για το θέμα

Ως «πολύ δύσκολη επιχείρηση» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη την επιχείρηση διάσωσης στην Αδριατική και τόνισε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να σωθούν οι άνθρωποι». Όπως ανέφερε η κ. Βούλτεψη, «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τους αρμόδιους υπουργούς, έσπευσε από νωρίς στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς. Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Ρέντσι και οι δύο πρωθυπουργοί βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή», παρακολουθώντας τον συντονισμό μέσων και ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού των δύο χωρών. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι θα γίνει το παν, θα διατεθούν όλα τα μέσα για να υπάρξει αίσια έκβαση αυτής της επιχείρησης σωτηρίας». Υπήρξε μάλιστα και σχετικό tweet του κ. Ρέντσι που αναφέρει: «Παρακολουθούμε την υπόθεση του πλοίου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τη μέγιστη κινητοποίηση του ναυτικού μας». «Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, το ίδιο και η αγωνία», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Βρισκόμαστε μπροστά στις χειρότερες συνθήκες που μπορούσαμε να συναντήσουμε. Δίνεται μάχη με τα στοιχειά της φύσης και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να μην χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή» τόνισε. Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, υπάρχει «διαρκής επικοινωνία της κυβέρνησης με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, από όπου μας ενημερώνουν ότι και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε επιφυλακή με διαρκή ενημέρωση».

H νέα ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Η ΑΝΕΚ σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης της, ενημερώνει ότι η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου συνεχίζεται ομαλά και η επιχείρηση βαίνει καλώς και με σταθερό ρυθμό σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.
Η Εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία.

Νωρίτερα, η εταιρεία ειχε αναφέρει:
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία.