Πέντε σύμβουλοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας οδηγήθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από περίπου 50 οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι εισέβαλαν τη Δευτέρα το απόγευμα, στο χώρο συνεδριάσεων του Δήμου, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα του γηπέδου.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, οι οπαδοί προέβησαν σε βανδαλισμούς και διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία φιλάθλων για την Τρίτη το μεσημέρι, με σκοπό να διεξαχθεί ήρεμος και πολιτισμένος διάλογος για το θέμα και κατήγγειλε ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αράπογλου.

Με εισήγησή του, ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος καλούσε το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης του άλσους από τη Διεύθυνση Δασών και να υπερασπιστεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους στο σύνολό του, προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, με εμπρηστικά δημοσιεύματα σε οπαδικά φύλλα και ιστοσελίδες της ΑΕΚ, καλλιεργούταν κλίμα έντασης και αναζήτησης εχθρών, αποκαλώντας τον δήμαρχο «Δούρειο Ιππο», που «συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ΑΕΚ».

Η παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου στο δημοτικό συμβούλιο. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις, τον έριξαν κάτω και τον κτύπησαν. Σε κατάσταση σοκ και ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Πάνος, στον οποίο επιτέθηκε ομάδα εισβολέων.