«Στη διάρκεια της συνάντησής μου, με τον κ. Αποστολόπουλο οι συνεργάτες του κ. Καμμένου, που μαγνητοσκοπούσαν τη συνάντηση, είδαν ένα ζευγάρι να κάθεται σε διπλανό τραπέζι και καταλάβαμε ότι ήταν άνθρωποι του συνομιλητή μου που κατέγραφαν κι αυτοί τη συνάντηση. Επειτα οι συνεργάτες του κ. Καμμένου με ενημέρωσαν ότι οι ίδιοι άνθρωποι είχαν βάλει jammer (αδρανοποιητή σήματος κινητών) στο σημείο».

Ολόκληρη η κατάθεση Χαϊκάλη

Στην ερώτηση ποια είναι η άποψή του για τον σκοπό του κ. Αποστολόπουλου σε αυτή τη συνάντηση απαντά: «οπως ανέφερα και στις προηγούμενες καταθέσεις μου, σκοπός του κ. Αποστολόπουλου ήταν να με δωροδοκήσει για να έχω θετική ψήφο στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά την ομολογία του ότι όντως με δωροδόκησε, κατέγραφε τη συνομιλία μας με σκοπό να αποδείξει ότι είμαι αργυρώνητο άτομο και ενώ είχε το υλικό τόσο καιρό, δεν το παρουσίασε ούτε στον πρόεδρο του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, ούτε στην Αστυνομία, ούτε στη δημοσιότητα το έδωσε, ούτε προσημίωσε χαρτονομίσματα για να με καταλάβουν επ’ αυτοφώρω για το αδίκημα της δωροληψίας…. Τα συμπεράσματα είναι οφθαλμοφανή. Ηθελε να εκβιάσει εμένα με το υλικό αυτό ή τον Πρόεδρο του Κινήματος, ώστε να αλλάξουμε στάση στη άποψή μας για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας».

Στην συνέχεια αναφέρει πως είχαν φοβηθεί με τον κ. Καμμένο ότι το προϊόν της μαγνητοσκόπησης στο ραντεβού στο ξενοδοχείο από εκείνο το ζευγάρι θα παρουσιαζόταν σε κάποια κυριακάτικη εφημερίδα γι αυτό και έσπευσαν να παρουσιάσουν την υπόθεση. Ωστόσο σε κανένα άλλο σημείο δεν διευκρινίζει οτιδήποτε για τα πρόσωπα που τον παρακολουθούσαν και πώς έγινε αντιληπτό ή πού βρίσκεται ο αδρανοποιητής κινητών που φέρεται να εντόπισε. Κι όλα αυτά, βεβαίως, με το δεδομένο ότι αν κάποιος επιδιώκει μαγνητοσκόπηση χώρου ή μαγνητοφώνηση με κάποιο κινητό δεν χρειάζεται η ύπαρξη σήματος από το σύστημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Εντυπωσιάζει ακόμη ότι ο κ. Χαϊκάλης δεν φέρεται να γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία του συνομιλητή του (διεύθυνση κλπ) παρότι είχε πολυετή φιλία μαζί του, είχαν συναλλαγές, παρ’ ολίγον να ήταν κουμπάρος του αλλά ήταν και υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ…