Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παύλου Χαϊκάλη περί δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος».
Η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο περί τις 19.00 της Δευτέρας και σε αυτήν αναφέρει ότι «δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκρινε ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι παράνομο και γι’ αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος προκειμένου να καταλήξει σε αυτή την κρίση βασίστηκε αποκλειστικά στις καταθέσεις των εμπλεκομένων μαρτύρων ή υπόπτων.

Τι αναφέρει το πόρισμα του εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πορισματική έκθεση του εισαγγελέα εκτιμάται ότι η μη προσέλευση του κ. Αποστολόπουλου στο ραντεβού της 12ης Δεκεμβρίου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να εμφανιστεί και να προσφέρει το χρηματικό ποσό που καταγγέλλει ο βουλευτής κ. Χαϊκάλης. «Κανείς δεν ειδοποίησε τον Γ. Αποστολόπουλο να μην πάει στο ραντεβού του» τονίζουν οι εισαγγελείς διότι «κανείς δεν γνώριζε το όνομά του ως τις 18:00 της 12ης Δεκεμβρίου». Οι αστυνομικές αρχές το πληροφορήθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας και μετά την ακύρωση του ραντεβού.

Τραγελαφικές είναι οι περιγραφές των εισαγγελέων για το πώς παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο οι κκ. Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος. «Αν ήθελε να διαπράξει χρηματισμό ο Αποστολόπουλος, δεν θα κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Χαϊκάλη» υποστηρίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην έκθεσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος στη βιασύνη, όπως τη χαρακτηρίζει, με την οποία ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τη δωροδοκία από πλευράς Αποστολόπουλου: «Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία του Χαϊκάλη ο οποίος ήρθε Σάββατο 6/12 το βράδυ να καταγγείλει μήπως τον προλάβει ο Αποστολόπουλος».

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο εισαγγελέας καταλήγει ότι «δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Γ. Αποστολόπουλου και δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του κινητού του… Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Χαϊκάλη».

Το τελευταίο το στηρίζει ο εισαγγελέας και στο γεγονός ότι στην περίφημη συνάντηση των δύο στο ξενοδοχείο Plaza, ο κ. Αποστολόπουλος είχε και αυτός παγιδεύσει τον χώρο με συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι. Άλλη κάμερα είχε στηθεί στον φωταγωγό του χώρου.

Κατά τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία «το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης μετά την πρώτη συνάντηση δεν προσήλθαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για να καταγγείλουν την παγίδευση και να γίνουν συλλήψεις στο πλαίσιο του Αυτοφώρου».