Συγκέντρωση με σύνθημα «να φύγουν τα διόδια από την Αττική» πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Βαρυμπόμπης, έπειτα από κάλεσμα από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού.

Οι συγκεντρωμένοι, παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, εξέφρασαν την αντίθεσή του στο καθεστώς των διοδίων εντός Αττικής, αλλά και στην προγραμματισμένη τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο.

«Η κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιασμού των διοδίων, έχει καταστήσει τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών όπως εδώ, στη βορειο-ανατολική Αττική, ελεύθερους πολιορκημένους. Η Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων και των πολιτών, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Και τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε και θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί. Περιφέρεια, Δήμοι, πολίτες» είπε η Ρένα Δούρου.

«Τα παράπλευρα διόδια είναι παράλογα διόδια», είπε από την μεριά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ενώ την αντίδραση τους εξέφρασαν επίσης οι δήμαρχοι Ωρωπού και Διονύσου.