Ολοένα και πληθαίνουν τα bazaar, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.


Μονοήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar διοργανώνουν οι δομές και τα εργαστήρια του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, αλλά και τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας της κοινωνίας με τους ψυχικά πάσχοντες και εξαρτημένους.
Το bazaar θα διοργανωθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, 10:00-20:00, στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.
«Γοργόνα, Γοργονίτσα»
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τη δική του χριστουγεννιάτικη γιορτή στην οποία θα παρουσιασθεί η παράσταση «Γοργόνα, Γοργονίτσα» από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα».
Η γιορτή θα γίνει στον κινηματογράφο STUDIO στην πλατεία Αμερικής (Σταυροπούλου 33) από τις 17.30 –19.30. Εκτός από την παράσταση τα παιδιά της Δημιουργικής Ομάδας «Παιχνιδιάρικες και Ταξιδιάρικες νότες» θα μας ταξιδέψουν μουσικά μαζί με τις μουσικούς Μαρία Μώλου και Μαρίνα Τρουπιώτη. Χριστουγεννιάτικα γλυκά και κεράσματα θα υπάρχουν για όλα τα παιδιά. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Δράσεις υποστήριξης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) προκειμένου να ανταποκριθεί σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, θα υλοποιήσει δράσεις υποστήριξης ατόμων και οικογενειών που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Ειδικότερα μέσω δωρεάς από το «Λαμπροπούλειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα», θα διανεμηθούν 1.148 δωροεπιταγές σε μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά, αξίας 100 € έκαστη, για την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών.
184 δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. 100 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε αστέγους που διαβιούν στο δρόμο.
Επίσης, από το προϊόν εράνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έτους 2012, θα διανεμηθούν 660 δωροεπιταγές αξίας 50 € έκαστη, οι οποίες θα καλύψουν άμεσες βιοτικές ανάγκες μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα τέκνα, στην Αθήνα, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Αγρίνιο, τη Λαμία, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.