«Μοναδική ευκαιρία», χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τα Χριστούγεννα προκειμένου, όπως είπε «να ανοίξουμε τα μάτια μας για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην αθωότητα και καθαρότητα των παιδικών ματιών. Να τα δούμε με σεβασμό και στοργή. Και να εκφράσουμε, προς όσα παιδιά μπορούμε, ανυπόκριτο, έμπρακτο ενδιαφέρον».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ»’ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου EUROBANK EFG, Χρήστο Μεγάλου, τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολίωτη και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε « ιερό καθήκον, να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος».

«Κάθε άνθρωπος, πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος, κρύβει σε κάποιο σημείο της ψυχής του κάτι από την παιδική αθωότητα. Αυτά τα Χριστούγεννα , ίσως είναι η ευκαιρία να δώσει ο καθένας μας στην καθαρότητα και αγνότητα -σκέψεων, διαθέσεων, κινήτρων -την πρέπουσα θέση στη ζωή του».

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε προς τον Όμιλο EUROBANK EFG και προσωπικά στον κ. Μεγάλου, την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Αρχιεπισκοπής για την απόφασή τους να συνεχίσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά να στηρίζουν το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που υλοποιεί η «Αποστολή».

«Αποτελεί ευλογία Θεού», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, «στο δύσκολο έργο της ‘Αποστολής’ να έχουμε συνοδοιπόρους, ομίλους με ευαισθησία και ανάγκη προσφοράς στον άνθρωπο».

Ο κ. Μεγάλου χαρακτήρισε εξαιρετικό το έργο της «Αποστολής» και υπογράμμισε ότι «η EUROBANK ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας και ακούγοντας τα κελεύσματά της γίνεται αρωγός στο έργο της ‘Αποστολής’, προσφέροντας 25.000 δέματα τροφίμων στους μαθητές των σχολείων για δεύτερη χρονιά».

Ο κ. Μεγάλου ανακοίνωσε επίσης ότι ο Όμιλος EUROBANK EFG θα στηρίξει και το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» για να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της «Αποστολής», λέγοντας ότι το 2014 στήριξε, κάθε μήνα, 56000 οικογένειες και πρόσθεσε «όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην «Αποστολή» γνωρίζουμε ότι άνθρωπος χωρίς αγάπη δεν λογίζεται άνθρωπος για αυτό και προσπαθούμε, με όλες τις αδυναμίες μας να στηρίζουμε εκείνους που υποφέρουν».