«Παγώνει» εκ νέου, με προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής, η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Κρίνοντας ότι είναι χαμηλό το ύψος του τιμήματος της σύμβασης παραχώρησης σε εταιρεία της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε τη Δευτέρα (15.12.2014) ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, με κατάθεση εγγράφων, να αναθεωρηθεί η απόφαση του Στ’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανοίγει το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης προηγούμενης απόφασης του Ζ΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πράξη 197/2014) βάσει της οποίας δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης στην Lamda Development της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το Στ’ ΄Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ΄κλιμακίου , αίροντας τα νομικά εμπόδια για να προχωρήσει η επένδυση.
Έτσι, τώρα παρεμβαίνει η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου κατά της υπ’ αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Στ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας τη βούλησή της «να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ. μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού». Κατέθεσε στο Ελεγκτικό συνέδριο συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, «το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».
Ολόκληρη η αίτηση ανάκλησης

Ολόκληρη την αίτηση ανάκλησης της Περιφέρειας για το Ελληνικό αποκαλύπτει «tovima.gr». Η αίτηση υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ζητείται να ακυρωθεί η σύμβαση.
Στην αίτηση που δημοσιεύει «tovima.gr» περιέχονται και σχεδιαγράμματα αλλά και πίνακες από την Έκθεση του ΤΕΕ.