Νεκρός εντοπίστηκε 77χρονος στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην προσπάθειά του να διασχίσει παραπόταμο του Γαλλικού Ποταμού.

Ο άτυχος ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε μέσα στο κουβούκλιο του αγροτικού του οχήματος. Η Πυροσβεστική επιστράτευσε ερπυστριοφόρο όχημα που «σήκωσε» μέσα από τα νερά το αναποδογυρισμένο τρακτέρ, εντοπίζοντας νεκρό μέσα στο όχημα τον 77χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφονται στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, αυτοκίνητα βούλιαξαν, ενώ πολλοί κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους, καλώντας σε βοήθεια.

Δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους λόγω υπερχείλισης παραπόταμου, έσπασε το φράγμα της περιοχής με αποτέλεσμα όλα τα νερά του ποταμού να κατέβουν στο χωριό.

Προβλήματα προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί από νωρίς η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπίτια στις περιοχές, όπως το Καλοχώρι, η Επανομή, τα Βασιλικά και η Νέα Ραιδεστός, στα δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι του δήμου Θέρμης αναφέρουν ότι πλημμύρισαν χωράφια σε οικισμούς του δήμου.

Επίσης, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορους επαρχιακούς δρόμους του νομού Κιλκίς.