Με χρώματα και φώτα χριστουγεννιάτικα ντύνεται το Μαρούσι για να γιορτάσουν όλοι μαζί ως μια μεγάλη οικογένεια τα Χριστούγεννα και να υποδεχθούν το νέο έτος. Σε όλη την πόλη στήνεται μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή, με σημείο αναφοράς την αναβαθμισμένη με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά πλατεία Αγίας Λαύρας.
Μουσική ελληνική, παραδοσιακή, έθνικ, χορωδιακή θα ανεβάσει τη διάθεσή όλων και θα απογειώσει το κέφι, πρωτότυπα παιχνίδια και εναλλακτικά. χριστουγεννιάτικα δρώμενα θα παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους να μπουν στο παιχνίδι, καλλιτεχνικές κατασκευές, τραγούδι, χορός, βόλτες με το τρενάκι και το διπλό ανοικτό λεωφορείο θα χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς, ενώ στο χωριό του Άγιου Βασίλη θα ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα βρίσκεται και φέτος στο Μαρούσι. Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:30 στην πλατεία Αγίας Λαύρας ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης θα ανάψει το δέντρο και θα φωταγωγήσουν την πόλη. Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά ο Γιώργος Λιανός και ο Γιάννης Βαρδής.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015. Με σημείο αναφοράς την αναβαθμισμένη πλατεία Αγίας Λαύρας οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να απολαύσουν μία πλειάδα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Ένα τουριστικό τρενάκι τριών συρόμενων βαγονιών με ελεύθερη είσοδο για όλους θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου τα ταξίδια του καθημερινά από τις 15:30, με αφετηρία τον σταθμό του ΗΣΑΠ και προορισμό όμορφες διαδρομές στο ιστορικό εμπορικό κέντρο. Στις 24, 30 και 31 Δεκεμβρίου θα εκτελεί διαδρομές από τις 11:00 ως τις 21:00.
Πιο πρωτότυπη μετακίνηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει από το διπλό ανοικτό λεωφορείο. Ένα λεωφορείο με ανοικτή οροφή που θα εναλλάσσει κοινό και μουσικά σχήματα στην οροφή του, θα γυρνάει τις γειτονιές της πόλης, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.
Επίσης ένα μαγευτικό καρουζέλ, το σήμα κατατεθέν των γιορτινών αυτών ημερών, το μοναδικό παγοδρόμιο μέσα στη καρδιά της πόλης, η Εντυπωσιακή Ρόδα του Λούνα Παρκ, θα χαρίσουν συναρπαστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Στο γιορτινό σκηνικό που έχει στηθεί, το χριστουγεννιάτικο χωριό του Άγιου Βασίλη, εκεί όπου φαντασία συναντά την πραγματικότητα, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από παραμυθένιες φιγούρες και διασκεδαστικές δραστηριότητες.
Θεματικά, ξύλινα σπιτάκια, διακοσμημένα στο πνεύμα των ημερών, θα υποδεχθούν τα παιδιά με πολλαπλές δραστηριότητες, όπως εργαστήρι χριστουγεννιάτικης κάρτας, σπίτι ευχών, κατασκευές με μπαλόνια, παραμυθόσπιτο ταχυδρομείο, θεατρικά και μουσικά δρώμενα.