Απορρίπτει το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, με βούλευμα που εξέδοσε, την αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου για το σκάνδαλο του βατοπαιδίου.

Αμετάκλητα πλέον παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα 14 άτομα.

Μεταξύ τους ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης και ακόμα εννέα άτομα.

Το βούλευμα 2000/2014 απορρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα κ. Γιώργου Μποροδήμου περί αοριστίας στην αιτιολογία του αρχικού βουλεύματος και κρατάει την παραπομπή και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας, κ. Κωνσταντίνου Σκιαδά, καθώς και του επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, κ. Πέτρου Παπαγεωργίου, αλλά και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Γκράτσιου.

Μαζί θα δικαστούν ακόμα και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, αλλά και πρώην, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος και τα μέλη Διονύσης Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος. Τo ίδιο βούλευμα είχε απαλλάξει τον πρώην διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.

Το βούλευμα έκρινε οι ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας με τα φιλέτα του δημοσίου έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η υπόθεση, πάντως είχε διερευνηθεί και από δυο Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής και μια Προανακριτική το 2011…