Ένας 30χρονος αλβανός ποινικός που κατεζητείτο για συμμετοχή σε «συμβόλαια θανάτου» για λογαριασμό «νονών» των δυτικών προαστίων και θεωρείται ύποπτος και για τηνπρο μερικών μηνών δολοφονία στον Κορυδαλλό ενός υπόπτου για συμμετοχή στην εκτέλεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στα Σεπόλια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο ίδιο σπίτι μαζί με ομοεθνή του ο οποίος ήταν ένας εκ των τριών συνεργών (δύο Αλβανούς και έναν Πολωνό, που είχαν και αυτοί κατηγορηθεί για κλοπές και ληστείες) του 31χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο. Ο τελευταίος συνελήφθη το μεσημέρι σε διαμέρισμα στου Γουδή και οι αξιωματικοί ερευνούν τα νέα δεδομένα για τις διασυνδέσεις των ελλήνων και αλβανών ποινικών.
Συμμορία
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος δράστης του παρ’ ολίγον μακελειού στον Πειραιά το περασμένο Σάββατο είχε συστήσει συμμορία με τους προαναφερθέντες αλλοδαπούς οι οποίοι συμμετείχαν από κοινού σε προηγούμενες αιματηρές επιθέσεις με «μηδαμινή αφορμή» σε μπαρ στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Μεταξουργείο, στην οδό Μιχαλακοπούλου, εκ των οποίων η μία κόστισε και τη ζωή σε 44χρονο έλληνα θαμώνα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν διασυνδέσεις αυτής της συμμορίας με μία άλλη εγκληματική οργάνωση ομοεθνών τους που έδρασε την περίοδο 2007-08 που πραγματοποίησε σωρεία παρόμοιων αιματηρών επιθέσεων με 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο αλβανός δράστης στο Μικρολίμανο χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του ταξί που οδηγούσε άτομο το οποίο παρείχε συνδρομή στη συμμορία.
«Δραστήριος εκτελεστής»
Από την άλλη πλευρά η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί μείζονος σημασίας τη σύλληψη του άλλου 30χρονου Αλβανού που είχε παλιότερα συλληφθεί για υποθέσεις ληστειών και ο οποίος φέρεται -σύμφωνα με την Αστυνομία- τα τελευταία χρόνια να είχε ενεργοποιηθεί σε «συμβόλαια θανάτου» για λογαριασμό ελλήνων ποινικών.
Μία από τις ερευνώμενες δολοφονίες ήταν αυτή τον περασμένο Μάιο στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό με θύμα έναν 31χρονο Έλληνα ο οποίος εκείνη την ώρα έτρωγε σε fast food. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε θεωρηθεί ύποπτος για την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επί σειρά μηνών αναζητούσαν τα ίχνη του εν λόγω 31χρονου Αλβανού ο οποίος εθεωρείτο «ένας από τους δραστήριους εκτελεστές που έχουν δράσει ποτέ στην Αθήνα».