Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλά χωριά της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα λευκά ντύθηκαν ορεινές περιοχές της Εύβοιας, αλλά και η Πάρνηθα, σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα, Πέμπτη, στην Αττική.

Στην Εύβοια, στα λευκά έχουν ντυθεί η Στενή, στο όρος Δίρφυς, χωρίς όμως να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.
Σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Νωρίς το πρωί προβλέπεται παγετός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν ενώ τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, και τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ώς 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, στα δυτικά και νότια τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.