Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομική επιχείρηση ο Αλβανός δράστης, Αρμπέρ (ή Αλπερτ) Μπάκο, που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο.

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στου Ζωγράφου, στα όρια με του Γουδή.

Mαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Το όπλο της επίθεσης ψάχνει το Λιμενικό στην παραλία του Μικρολίμανου.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών στον Πειραιά, κατά την οποία τραυματίστηκαν έντεκα άτομα, έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, και είχε εστιαστεί στην περιοχή της Κυψέλης, όπως είχε δημοσιεύσει «Το Βήμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στηνκινητοποίηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και δεκάδων άλλων αστυνομικών.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο ατόμων, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι τον κάλυπταν.