Εμπρηστικές επιθέσεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) διαφόρων τραπεζών πραγματοποίησαν άγνωστοι σε έξι διαφορετικές περιοχές της Αθήνας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε μηχάνημα της Εθνικής τράπεζας, το οποίο είναι τοποθετημένο σε πολυκατάστημα, στην οδό Μονής Σέλτσου 10 στα Κάτω Πατήσια.

Συνεχίστηκαν την 00.50 σε ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Γλυφάδα, στη διασταύρωση των οδών Γούναρη 131 και Ιθάκης.

Υστερα σχεδόν από μια ώρα πυρπόλησαν μηχάνημα της Πειραιώς, στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών 96 στο Μαρούσι και της Eurobank, την 02.00 στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 75, στο Χαλάνδρι, το οποίο βρισκόταν έξω από πολυκατάστημα.

Οι επιθέσεις ολοκληρώθηκαν στη Νέα Σμύρνη με την πυρπόληση των ΑΤΜ της Εθνικής και της Πειραιώς, στην οδό Αρτάκης 54 και 90, αντίστοιχα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έτρεχαν και… δεν έφταναν εξαιτίας των διαδοχικών εμπρησμών, καταφέρνοντας ωστόσο να ελέγξουν τις πυρκαγιές που προκαλούνταν ώστε να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.